Omgeving

Strand

Het strand van Scheveningen is drie kilometer lang en bevindt zich tussen de pier, de haven en de boulevard. Op zonnige dagen ben je meestal niet de enige die hier geniet van het zand, de zee en het lekkere weer. Watersporten, blokarten, vliegeren, vissen, wandelen of gewoon lekker ontspannen: het kan hier allemaal. Bezoek ook de gezellige terrasjes en strandpaviljoens.

Stad

Scheveningen ligt tegen Den Haag aan. De stad heeft veel te bieden, naast het strand en de zee. Langs de boulevard zijn diverse winkels, restaurants en uitgaans gelegenheden, zoals het bekende Crazy Piano’s. Combineer een bezoek aan Scheveningen bijvoorbeeld met het theater, het casino of de bioscoop. Naast eindeloos shoppen en gezellige avonden uit kun je ook de vuurtoren, oude vissershuizen en de oude kerk gaan bekijken.

Omgeving

In de duinen rondom Scheveningen kun je heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. Tevens zijn er volop welnessfaciliteiten en een uitdagende golfbaan. Grote attracties in de omgeving zijn bijvoorbeeld Panorama Mesdag, Madurodam, Omniversum en Duinrell. Natuurlijk is er in Den Haag ook genoeg te beleven. Wat dacht je van Escher in het Paleis, het Binnenhof, het Vredespaleis en het Mauritshuis?

De omgeving per fiets ontdekken? Andante Hotel is een ANWB erkend fietsservicepunt. Fietsservicepunten zijn locaties waar fietsers met behulp van een fietsservicebox zelf hun fiets kunnen repareren. Bij Andante Hotel vindt u ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Meer weten over de fietsroutes?

Evenementen

Bijna iedere week zijn er in en rond Scheveningen evenementen. Het meest bekende is de Vlaggetjesdag, waarmee de komst van de ‘Hollands Nieuwe’ (haring) in de haven van Scheveningen wordt gevierd. Maar ook het Internationaal Vuurwerkfestival, Schollenpop, de City Pier City loop, North Sea Regatta en het Internationaal Vlieger Festival staan jaarlijks op de agenda. Zin in een feestje?